Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Hoppluk

(H)op smaak: plukken, beleven en feesten in de Hopstreek

Als de metershoge hopranken hun zachte geur verspreiden, is het tijd voor de hoppluk. Een traditie die ze de streek van Asse, Affligem, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk en Aalst - de oudste hopregio van Vlaanderen - al generaties lang koesteren. En vieren. Feest je mee?

Plukken en feesten
De hoppluk zette ooit hele dorpen aan het werk. Vandaag is het vooral folklore maar net als toen wordt er tijdens en na de pluk vrolijk gefeest. Een hele maand lang zijn er heerlijke bierproeverijen, fietstochten en wandelingen, lekkere arrangementen en bruisende dorpsfeesten.

Niet te missen:
- 7-9 september: als het glas van de Hopduvel op de Markt van Asse wordt gevuld, barsten de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten los.
- 8 september: Hopdag in Affligem.
- 16 september: Hoppefeesten in Kapelle-op-den-Bos.
- 30 september: de Erembald tot Kravaalbos Happening in het dorpje Asbeek. Met natuurwandelingen, een gezellige markt, een buurtpicknick en meer.

Hoppige fietstochten
Trek net voor de pluk door de hopstreek, dan zijn de groene hopsluiers op hun mooist. Onze tip? De Hopperoute (34km): met de fiets van Abdij Affligem naar de Hopduvel op het marktplein van Asse.

Op zoek met de Hop Geocache
Een moderne schattenjacht tussen hopvelden, brouwerijen, kunstwerken en caf├ęs. Er is een unieke 3D geocoin in de vorm van een hopblad te winnen.

Geniet met volle teugen van de hopstreek en blijf een nachtje slapen in de buurt.

Boek een logies tussen de hopvelden